Att måla upp en snedvriden verklighet för att vinna röster, det är inte snyggt Jimmie Åkesson!

Hej!

Sandra på ståndpunkt här. Tänkte prata om ett ämne som gör mig upprörd och det är Sverigedemokraterna och hur man väljer att tolka verkligheten. Och jag tänker göra det utifrån Sverigedemokraternas valfilm.

För fyra år sedan när det var val sist i Sverige, så gjorde Jimmie Åkesson en intervju och där pratade han om sin otrygga uppväxt i Falkvik, Sölvesborgs kommun.

– Det var polariserat, man tyckte inte om varandra (svenskarna och invandrarna). Man (svenskarna) blev rånade på sina mopeder och sina mobiltelefoner. När vi svenska små barn hade lärt oss i skolan att vi skulle vara snälla mot varandra, visa hänsyn, inte slåss så upplevde vi att man hade en motsatt uppfattning i den andra gruppen. Det är klart att då blir man lite rädd.

Det som förvånar mig är att Jimmie Åkesson känner såhär, för att jag är också uppväxt i Sölvesborgs kommun och har gått i skola där nästan hela min skolgång. Och det är inte min verklighet eller mina minnen. Där var vi barn som kom från olika ekonomiska förutsättningar och vi hade olika bra start i livet. Det handlade inte om en konflikt mellan invandrare och svenskar. Det gör mig uppriktigt ledsen att man sätter konflikten där.

Men, med de här orden för fyra år sedan så väljer man att göra en film med skrämselpropaganda. Att man idag som seriös politisk aktör går ut för att skrämma upp hela svenska folket i en påhittad konflikt. Det är för mig inte snyggt.

Och det är ju inte bara så att Sverigedemokraterna är ett främlingsfientligt parti utan det är ett parti som också bygger på klyftorna i landet, ur ekonomisk synpunkt men också ojämlikheten mellan kvinnor och män.

Och Sverigedemokraterna kommer aldrig ”rädda” det här landet. Vad de däremot kommer göra, är att de kommer ge rika människor förutsättningar att placera sitt kapital i skatteparadis och spekulationer.

I mitt Sverige sätter vi inte människor mot varandra för att vi har olika ursprung eller kommer från familjer med olika ekonomiska förutsättningar. I Sverige, alltså i mitt Sverige bygger vi ett samhälle där alla får plats och en gemensam välfärd. Av den enkla anledningen att alla människor ska få känna trygghet och få bra förutsättningar till att kunna bli vad de vill i sitt liv.

Så, att måla upp den här snedvridna verkligheten för att vinna röster och sätta människor mot varandra, Jimmie Åkesson. Det är fulspel, på riktigt