Valåret 2018 är här – Lets talk politics!

Vi är nu en bit in på valåret 2018. Knappt hann LO presentera sitt valmanifest innan Svenskt Näringsliv dundrar att politik minsann inte hör hemma på jobbet. Det är ju intressant ur flera perspektiv.

Innebär det att Svenskt Näringslivs medarbete ska stanna inne på kontoret under hela 2018? Annars skulle man ju tycka att det ligger i sakens natur att faktiskt Svenskt Näringsliv är ute och pratar med sina medlemsföretag om vilka förändringar de vill se, att de träffar politiker för att påverka till ur deras perspektiv ett bättre företagsklimat.

Det är ju i praktiken kärnuppdraget för regionkontoren inom Svenskt Näringsliv.

Arbetsgivarna tänker så klart att det bara är de fackliga organisationerna som inte ska prata med sina medlemmar om vad som står på spel i valrörelsen. Man vill inte att vi ska prata om att det finns en majoritet i Sveriges riksdag för att med lag sänka vanligt folks löner. Att det finns en majoritet för att sparka undan tryggheten för alla som har oturen att bli sjuka. Att det finns en majoritet för att låta pengar avsatta för vår gemensamma välfärd fortsatt ska gå till ägarna till företagen istället för att stanna i välfärden.

Vi kommer såklart fortsätta prata med våra medlemmar på arbetsplatserna, de medlemmar vi inte träffar där kommer vi ringa till. Vi kommer tillsammans med våra förbund i Småland och Blekinge genomföra 60 000 samtal med medlemmarna om framtiden. Vi gör det för det är vårt uppdrag att ständigt föra samhället i riktning där vanligt folk är vinnarna.

I samtalet finns en oerhörd kraft. Just därför kommer vi aldrig tveka på att föra samtal med våra medlemmar oavsett vad Svenskt Näringsliv tycker.

Som bonus har vi på LO-distriktet i Småland och Blekinge nu beställt 1000 t-shirts med flygblad upptryckta på tröjorna som vi kommer dela ut till anställda på arbetsplatser där arbetsgivare inte vill att vi ska prata om vår framtid!

Lämna en kommentar