Demokratiska frihetskämpar och motståndare

Jag får ofta skav i hjärtat, denna gången gäller det när människor utsätts för personhot när de engagerar sig politskt.

 

Jag har träffat en tjej via jobbet, Petra heter hon. Inte för att man ska tala om fröknar och damers ålder men jag gör för denna gången ett undantag. Petra är 19 år gammal. Ganska ung med andra ord.
Petra är politiskt aktiv för hon tror på en värld som genomsyras av Frihet, Demokrati, Rättvisa och Solidaritet. Även den enkla tanken om att vi alla är lika värda oavsett vart vi kommer från, vem vi älskar, vilken tro vi har och vilket kön vi identifierar oss med. Att vara 19 år gammal och ha kommit så långt i sin tanke och sitt föredömliga sätt att vara inspirerar mig och ger mig hopp om framtiden. Jag önskar att jag vore som Petra när jag var 19 år.
Det som ger mig ett stort skav i hjärtat är när man står upp för viktiga frågor och att man för det blir utsatt för personangrepp och hot. Därför har jag och Petra gjort en liten video och medskick till alla som står upp för demokratin i det här landet!

Lämna en kommentar