Vilket Sverige väljer du?

Jag vill ha ett Sverige där alla människor är lika mycket värda, ett Sverige där alla kan vara sig själva! Det ska inte spela någon roll hur du ser ut, vart du kommer ifrån eller vilken läggning du har.

Vissa partier tycker att samkönade äktenskap inte är okej. För mig är det som ett slag i magen, att beroende på vem man blir kär i så är man mindre värd? Är det ett sånt samhälle vi vill leva i?

Jag är arg, frustrerad och ledsen men på samma gång känner jag även ett hopp!

Veckan är här som många av oss har väntat på, valveckan! Nu på söndag den 9 september är det val i Sverige. Det är nu vi röstar om vilket samhälle vi vill ha.

Jag vill ha ett Sverige där alla människor är lika mycket värda, ett Sverige där alla kan vara sig själva! Det ska inte spela någon roll hur du ser ut, vart du kommer ifrån eller vilken läggning du har.

Vissa partier tycker att samkönade äktenskap inte är okej. För mig är det som ett slag i magen, att beroende på vem man blir kär i så är man mindre värd? Är det ett sånt samhälle vi vill leva i?

Jag är helt säker på att det INTE ett sånt samhälle jag vill leva i. Min mamma blev kär i en annan kvinna som hon lever ihop med idag, jag ser det som en självklarhet att dom ska få gifta sig om dom vill. Min mamma är inte annorlunda för att hon lever med en med samma kön! Jag skulle säga att hon är sjukt cool att hon vågade gå ut med det efter att hon fyllt 40. Tyvärr fick hon väldigt mycket skit från vissa när hon kom ut med det, men hon fick även dubbelt så mycket kärlek från andra!

Det finns även partier som tycker att man inte är lika mycket värd bara för att man kommer från ett annat land. Hör ni hur det låter? Att man skulle vara mindre värd för det?

Jag älskar Sverige, jag älskar att det är ett mångkulturellt land, vi kan lära oss av varandra och våra egna historier och berättelser!

Min sambo är från Bosnien och att få komma hem tills hans familj och prova på mat man aldrig ätit och höra deras berättelser är något av det bästa jag vet, men det är även fruktansvärt att höra deras berättelser från kriget. Men för mig är det en självklarhet att dom fick komma till Sverige efter kriget och det är en självklarhet att landet Sverige är deras också! Ingen ska behöva leva i krig eller lida, vi kan hjälpa människor och jag tycker det är en självklarhet att vi ska göra det!

Tänk på att behandla andra så som du själv vill bli behandlad så tror jag att världen skulle bli en bättre plats!

Vi måste se till att sprida kärlek, för kärlek vinner ALLTID över hat! Vi måste våga stå upp för vad vi tror på! Vi måste stå upp för våra medmänniskor för som sagt vi är alla människor och vi är alla precis lika mycket värda!

Tillsammans är vi starka och kan göra skillnad glöm aldrig det!! Den 9 September gäller det!!

Lämna en kommentar